vrijdag, juli 12, 2024

Gouwenaar (30) aangehouden voor projecteren racistische teksten op Capels kantoorgebouw

De politie heeft een 30-jarige man uit Gouda aangehouden, omdat hij donderdagavond racistische en antisemitische teksten projecteerde op een kantoorpand in de wijk Rivium. De teksten waren goed leesbaar vanaf de A16.

De politie laat weten dat zij rond elf uur verschillende meldingen ontvingen van een projectie op de buitenkant van een kantoorgebouw in Capelle aan den IJssel. Op een video die op social media te vinden is, valt de tekst te lezen: “Joden runden de slavernij, blanken schaften het af”.

Agenten gingen op onderzoek uit en troffen in de omgeving de 30-jarige Gouwenaar aan. De man had verschillende projectiespullen bij zich. De man is aangehouden en wordt verdacht van discriminatie en het aanzetten tot haat. Hij wordt vandaag gehoord.

Link met eerdere projecties onduidelijk

Eerder werden soortgelijke projecties ook in Rotterdam en in Venlo geprojecteerd. Hoewel de opmaak van de tekst vrijwel hetzelfde lijkt, is nog niet te zeggen of de Gouwenaar ook bij die projecties betrokken was.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen