zondag, juli 14, 2024

Zo werd Koningsdag gevierd in Krimpen aan den IJssel

In Krimpen aan den IJssel werd ook de verjaardag van de Koning weer gevierd met allerlei leuke evenementen, activiteiten en ander vermaak. Dit was er zoal te doen in de gemeente.

Op het Raadsplein werd zoals gebruikelijk de Aubade gezongen. Met deze liederen werd de jarige Koning door de Krimpenaren toegezongen. Een traditie in veel gemeenten. In Krimpen aan den IJssel was er ook muziek te horen van muziekvereniging Concordia en Shantykoor De MoordtZangers.

Op onder andere het Tuyterplein werd de traditionele vrijmarkt georganiseerd. Er werd stevig onderhandeld over de prijs van leuke tweedehands spulletjes. Ook bedachten kinderen andere manieren om een leuk zakcentje te verdienen, bijvoorbeeld met het bespelen van een instrument.

Artikel gaat verder onder foto’s

Bekijk ook alle foto’s op de Facebookpagina van Krimpen Vandaag

Ook waren er uiteraard op verschillende locaties andere leuke activiteiten. Zo stonden er springkussens, kon er worden geknutseld en konden leuke spelletjes worden gespeeld. Uiteraard mocht op de verschillende locaties muziek niet ontbreken en traden er verschillende acts op. Ook waren er sportieve activiteiten, onder andere bij het zwembad of bij Handbalvereniging De Treffers.

Ook waren er andere leuke activiteiten. Mensen konden een vaartochtje over de IJssel maken met wachtschip MS de ‘Bornrif’ met scouting J.W. Friso. Een goochelaar trad op in de Tuyter en NVM modelbouw- vereniging Stormpolder hadden hun treintjes opgestart.

Oldtimertocht

Zoals gebruikelijk tijdens Koningsdag werd ook de tocht met Oldtimers gereden. Deze Oldtimertocht, georganiseerd door Krimpen Klassiek, werd dit jaar voor de 22e keer georganiseerd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen