zaterdag, juni 22, 2024

Explosief aangetroffen bij graafwerzaamheden in Zevenhuizen

Bij graafwerkzaamheden aan de Willem Alexanderlaan in Zevenhuizen, werd vandaag een explosief aangetroffen. De locatie werd afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en Team Explosieven Verkenningen (TEV) van de politie kwamen ter plaatse. Wij werden gealarmeerd om in overleg met de EOD een geschikte springlocatie te bepalen en aan te wijzen.

Het bleek te gaan om een Engelse mortiergranaat, vermoedelijk uit de tweede wereldoorlog. De EOD stelde het explosief veilig en bracht dit over naar een inmiddels bepaalde springlocatie, een poldergebied aan de Knibbelweg. Het explosief werd daar ingegraven en door de EOD tot ontploffing gebracht.

Bij graafwerkzaamheden aan de Willem Alexanderlaan in Zevenhuizen, werd vandaag een explosief aangetroffen. De locatie werd afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) en Team Explosieven Verkenningen (TEV) van de politie kwamen ter plaatse. Wij werden gealarmeerd om in overleg met de EOD een geschikte springlocatie te bepalen en aan te wijzen.

Het bleek te gaan om een Engelse mortiergranaat, vermoedelijk uit de tweede wereldoorlog. De EOD stelde het explosief veilig en bracht dit over naar een inmiddels bepaalde springlocatie, een poldergebied aan de Knibbelweg. Het explosief werd daar ingegraven en door de EOD tot ontploffing gebracht.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen