dinsdag, juli 23, 2024

Kleedjesmarkt in Nieuwerkerk gaat toch door!

Stichting Evenement, BIZ Oude Dorp, sponsors en vrijwilligers hebben de handen ineen geslagen, nadat vorige week bekend werd dat de kleedjesmarkt tijdens Koningsdag niet door zou gaan.  Dit bericht zorgde voor heel wat ophef, maar bracht ook mensen in beweging. Het organiseren van evenementen kan namelijk niet meer zonder de steun van voldoende vrijwilligers en sponsors.

Samen sterk

De ondernemers van de BIZ Oude Dorp en een aantal Nieuwerkerkse ondernemers hebben ervoor gezorgd dat er professionele verkeersregelaars ingehuurd kunnen worden en veiligheid van de bezoekers gewaarborgd wordt. Tijdens een speciaal ingelaste ledenvergadering van Stichting Evenement is daardoor unaniem besloten dat Koningsdag 2023, in aangepaste vorm, door gaat. Samen met de inzet van betrokken vrijwilligers is daarmee de kleedjesmarkt en het feest voor de kinderen veiliggesteld. Een mooi voorbeeld van wat we kunnen bereiken wanneer we als gemeenschap beter samenwerken.

Toenemende regelgeving en kosten

Het organiseren van evenementen is moeilijker geworden door toenemende regelgeving en kosten. Zowel Stichting Evenement als de BIZ Oude Dorp hebben dit jaar weinig steun gevoeld vanuit de gemeente om het feest toch door te laten gaan. Dit kan en moet anders!

Subsidies zijn niet toereikend om de kosten volledig te dekken. Daarnaast loopt het aantal vrijwilligers dat zich inzet om evenementen zoals Koningsdag mogelijk te maken al jaren hard terug. Het is daarom belangrijk dat we als gemeenschap nog beter gaan samenwerken. Alleen zo kunnen we mooie evenementen blijven organiseren en tradities in stand houden!

Vrijwilligers

De krachtige verklaring van de Stichting Evenement van afgelopen vrijdag weerspiegelt een groter probleem in onze samenleving. Ze benadrukten het belang van vrijwilligerswerk en het gebrek daaraan in onze samenleving. Door vrijwilliger te worden, kun je een groot verschil maken in jouw gemeenschap. Je kunt je vaardigheden en expertise delen om organisaties te ondersteunen die bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap. Bovendien is vrijwilligerswerk een kans om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en een positieve impact te hebben op het leven van anderen.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan mooie evenementen in Nieuwerkerk aan den IJssel? Als bijvoorbeeld verkeersregelaar, sponsorwerver of begeleider van een kinderactiviteit? Meld je dan nu aan bij Stichting Evenement via info@stichtingevenement.nl of bij de BIZ Oude Dorp via info@hetoudedorpnieuwerkerk.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen