dinsdag, juli 23, 2024

Korfbalpaal onthuld aan De Lepelaar in Moerkapelle

Aan De Lepelaar in Moerkapelle heeft wethouder Wybe Zijlstra (sport) een korfbalpaal onthuld. De paal is er gekomen op initiatief van de bewoners.

Wethouder Zijlstra geeft aan dat sporten in de openbare ruimte voor iedereen toegankelijk moet zijn. De gemeente Zuidplas heeft dit ook in het sportakkoord opgenomen en geeft ondersteuning en financiering aan deze ambities, maar ook aan initiatieven van inwoners. Ook dit initiatief kon rekenen op een bijdrage van de gemeente.

Initiatiefnemer Jeroen Hertog legt uit waarom zij de korfbalpaal graag wilden hebben: “Er zijn overal in de buurt wel trapveldjes, maar een korfbalpaal ontbrak. Mijn dochters zijn gek van de sport en zo ontstond het idee om een aanvraag in te dienen.”

Hoewel het regende, werd de korfbalpaal gelijk na de onthulling in gebruik genomen. Ook de wethouder speelde mee en is blij met de komst: “Een mooi initiatief! Ik ben ervan overtuigd dat heel veel omwonenden hier veel plezier aan gaan beleven.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen