zaterdag, juni 22, 2024

Feestelijke start voor nieuwbouwproject ’t Lage in Moordrecht

Met een symbolische eerste paal werd de bouw van de nieuwe buurt ’t Lage in Moordrecht feestelijk afgetrapt. Het was voor de toekomstige bewoners ook een uitgelezen moment om hun nieuwe buren te ontmoeten.

Tientallen toekomstige bewoners trotseerden het winterse weer en de blubber op het bouwterrein om bij de start aanwezig te zijn. Waar voorheen de voetbalvelden aan de Sportlaan lagen gelegen, zal een nieuwe buurt verrijzen met in totaal 85 duurzame sociale huur- en koopwoningen.

Van de woningen zijn er 48 koopwoningen, waarvan veertig (middel)dure rijtjeswoningen, zes twee-onder-een-kapwoningen en twee vrijstaande woningen. De overige 37 woningen zijn sociale huurwoningen, waarvan tien rijtjeswoningen en een appartementencomplex met 27 appartementen. Alle woningen zijn gasvrij en energiezuinig.

Inmiddels is ongeveer 70% van de koopwoningen verkocht. Mensen die eventueel geïnteresseerd zijn in de beschikbare woningen kunnen voor verdere informatie terecht op wonenintlage.nl.

Eerste stappen gezet

Frans Vink van het gelijknamige bouwbedrijf vertelt trots hoe de eerste stappen al gemaakt zijn: zo is het terrein inmiddels bouwrijp gemaakt en zijn de boringen begonnen voor de warmtepompen. Uiteraard moet er nog veel gebeuren. Naar verwachting zullen de eerste woningen rond de zomer van 2024 klaar zijn.

Wethouder Jan Willem Schuurman heette alle aanwezigen ook welkom: “Het voelt gek om jullie welkom te heten op jullie eigen feestje, maar ik ben ontzettend blij dat we dit mooie moment met elkaar kunnen vieren.” Hij noemde het een puzzel om de bouw van nieuwe woningen in deze tijden van woningnood te kunnen realiseren, maar vond de samenwerking met de betrokken partijen fijn en hoopt dat de bouw voorspoedig gaat.

Eerste paal

Na de korte woorden van de bouwer en wethouder was er een feestelijke handeling. Met een graafmachine werd in bijzijn van de toekomstige bewoners de eerste symbolische paal de grond ingedrukt. Aansluitend werd gezamenlijk het glas geheven op de start van het project, waarna de toekomstige buren met elkaar kennis konden maken.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen