maandag, juni 17, 2024

Op deze Krimpenaren kan je stemmen tijdens Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

- Advertisement -

Op 15 maart gaan we weer naar de stembus. Dan zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en voor de Waterschappen (ook bekend als de Hoogheemraadschappen). In dit artikel lees je welke Krimpenaren er verkiesbaar zijn.

Een overzicht van verkiesbare Krimpenaren voor de Waterschappen lees je verderop in het artikel
Provinciale Staten

Voor de verkiezingen van de Provinciale Staten kiezen we elke vier jaar wie er in het bestuur van de provincie komt. Het aantal volksvertegenwoordigers voor een provincie is afhankelijk van het aantal inwoners. In Zuid-Holland zijn er 55 zetels te verdelen. In Zuid-Holland strijden in totaal negentien partijen om die zetels.

Hieronder zie je welke Krimpenaren verkiesbaar zijn in de verkiezingen van de Provinciale Staten. Wil je meer weten over de standpunten van een partij? Klik dan op de partijnaam.

D66
Arjan Neeleman

SGP
Marco Oosterwijk

De overige partijen (Forum voor Democratie (FvD), VVD, GroenLinks, PVV, ChristenUnie, Partij van de Arbeid (PvdA), CDA50Plus, Partij voor de Dieren (PvdD), SP, Denk, GOUD, AWP voor water, klimaat en natuur, JA21Volt, Belang van Nederland (BVNL) en Boer Burger Beweging (BBB)) hebben geen Krimpenaren op de kandidatenlijst staan.

Waterschapsverkiezingen

We stemmen tegelijkertijd voor de Provinciale Staten als voor de Hoogheemraadschappen, ook wel bekend als Waterschappen. Voor Krimpen aan den IJssel is dat het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Het bestuur van het waterschap bestaat uit dertig leden, waarvan 21 leden worden gekozen tijdens de verkiezingen. Dertien partijen strijden om die 21 posities. De overige negen plekken van het waterschapsbestuur worden ingevuld door de boeren- en klimaatsector, en door bedrijven.

Hieronder zie je welke Krimpenaren verkiesbaar zijn in de verkiezingen van de Waterschappen. Wil je meer weten over de standpunten van een partij? Klik dan op de partijnaam.

Water Natuurlijk
Arjan Neeleman
Brigitte Moratis

VVD
Karin Timm-van Ruitenburg

Partij van de Arbeid(PvdA)
Coen Derickx

SGP-ChristenUnie
Marco Oosterwijk
Wim van der Lee

CDA
Fred Slappendel
Arnold de Leeuw

Ons-Platteland
Cees Heuvelman

De overige partijen (50PlusPartij voor de Dieren (PvdD), Belang van Nederland (BVNL), Boer Burger Beweging (BBB), AWP voor water, klimaat en natuurJA21 en GOUD) hebben geen Krimpenaren op de kandidatenlijst staan.


Stemwijzers

Weet je niet wat je moet stemmen? Dan kun je ook deze verkiezingen weer gebruik maken van stemwijzers.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen