dinsdag, juli 23, 2024

Raad geeft groen licht voor komst opvanglocatie op de Kleine Vink

De gemeenteraad van Zuidplas is afgelopen raadsvergadering akkoord gegaan met het beschikbaar stellen van het budget voor de komst van een opvanglocatie voor Oekraïeners op bedrijventerrein de Kleine Vink. De komst van de opvang heeft voor een hoop reuring gezorgd, vooral onder de ondernemers.

Tijdens een eerdere bijeenkomst met ondernemers op het terrein, gaven zij aan dat de locatie ongeschikt zou zijn voor de opvang. Het gebied zou onveilig zijn, met name door het (zware) verkeer dat door de straten rijdt. Met name de bezorgbusjes zouden met de snelheden erg gevaarlijk zijn.

Overigens zijn de ondernemers niet tegen de komst van een tijdelijke opvanglocatie, maar vroeg de gemeente wel of er geen alternatieven zijn. En als het er toch komt, dat sommige onderwerpen toch meer aandacht moeten krijgen. De gemeente heeft beloofd om hier verder naar te kijken.

Alternatieve locaties

De gemeente heeft gekeken naar alternatieve locaties en heeft ook een aantal locaties onderzocht. Deze bleken uiteindelijk niet geschikt. Wethouder Schuurman wilde verder niet inhoudelijk ingaan op dit punt.

6,8 miljoen

Het gehele project kost ongeveer 6,8 miljoen euro. De gemeente Zuidplas doet de voorfinanciering van het project. Het bedrag kan bij het Rijk gedeclareerd worden, legde Schuurmans eerder aan onze redactie uit.

Daarnaast is er rekening gehouden met de restwaarde van het wooncomplex. Als deze na de taakstelling overbodig is, kan het gebouw worden doorverkocht aan een andere gemeente. Uit het potje voor de inwoners van Zuidplas komt het geld in ieder geval niet, zo werd tijdens de informatieavond benadrukt.

De gemeenteraad is nu akkoord gegaan met de plannen, waardoor de realisatie van de opvanglocatie doorgang vindt.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen