zaterdag, juni 22, 2024

Burgemeester Han Weber sluit opnieuw loods Bredeweg Moerkapelle vanwege drugslab

Burgemeester Han Weber heeft een loods aan de Bredeweg in Moerkapelle voor een half jaar gesloten. Eerder werd in het pand door de politie een drugslab in aanbouw aangetroffen. Ook werden er verdovende middelen en enkele wapens aangetroffen.

Criminelen zoeken steeds vaker de gemeente Zuidplas op. Een speciaal team voor ondermijning controleert preventief bedrijfspanden middels een integrale bedrijvencontrole. Hieruit is gebleken dat er op sommige terreinen illegale activiteiten plaatsvinden. De eigenaar van het terrein is hier vaak niet van op de hoogte, maar wel verantwoordelijk voor.

Bij de controle werden verdovende middelen en enkele wapens gevonden, waaronder een stroomstootwapen, meerdere bussen pepperspray en een niet van echt te onderscheiden imitatie-vuurwapen.

Eerder werden twee drugsdealers opgepakt op de Doortocht  in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij kregen toen naast een boete van de politie ook een dwangsom opgelegd door de gemeente. Zij moeten bij herhaling €5.000,- per overtreding betalen, wat kan oplopen tot maximaal €20.000,-. Deze dwangsom is een bestuurlijke maatregel, het strafproces tegen de verdachten loopt nog.

Ook in Nieuwerkerk aan den IJssel werd een drugslab aangetroffen. Daar werden grote hoeveelheden chemicaliën aangetroffen tijdens een nachtelijke inval. Ook dat pand werd door de burgemeester gesloten.

Lees ook: Politie houdt kaken stijf op elkaar na vondst van drugslab Albert van ’t Hartweg

 

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen