dinsdag, juli 23, 2024

SBKZ organiseert lezing over Nederlands Fotomuseum

De Stichting Beeldende Kunst Zuidplas (SBKZ) organiseert op 21 februari een lezing over het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Tijdens de avond worden verschillende fotografische werken besproken.

In totaal heeft het Nederlands Fotomuseum ruim 5,6 miljoen beelden in haar collectie. Daarin zitten werken van beeldbepalende fotografen uit de negentiende en twintigste eeuw, maar ook van eigentijdse fotografen. Het museum heeft de Eregalerij van de Nederlandse fotografie: 99 onderscheidende werken die tekenend zijn voor de fotografie in Nederland. Daarnaast zijn er wisselende tijdelijke tentoonstellingen.

De lezing van deze avond wordt verzorgd door museumdocent Hannah Kalverda. Verschillende onderwerpen komen – met beeldondersteuning – aan bod. Er wordt onder andere een introductie gegeven over het museum zelf en de Eregalerij.

Verder worden twee tijdelijke tentoonstellingen besproken die op het moment van de lezing allebei in het Nederlands Fotomuseum zijn te bezichtigen.

Er wordt een introductie gegeven op het werk van Sanja Marušić: OUT OF THIS WORLD. De Nederlands-Kroatische kunstenares trekt de aandacht met haar felgekleurde creaties die beelden van een andere wereld tonen. “Een bezoek aan Out of This World is een reis door decors en soundscapes die alle zintuigen prikkelt”, aldus het museum. Het is de eerste solo-tentoonstelling van Marušić en is van 18 februari tot en met 18 juni te bezichtigen in het museum.

De tweede tijdelijke tentoonstelling die aan bod komt is die over het werk van Claudia Heinermann: SIBERIAN EXILES: Baltische getuigenissen van Sovjetondrukking. De tentoonstelling toont de bezetting van de Baltische staten door de Sovjet-Unie tussen 1940 en 1991. Een bezetting die door alle gebeurtenissen diepe littekens heeft achtergelaten bij de bevolking. De tentoonstelling is nu al te zien tot en met 21 mei.

Verdere informatie

De lezing vindt plaats op dinsdagavond 21 februari van acht tot tien uur. De presentatie wordt gehouden in dorpshuis Swanla (Burgemeester Klinkhamerweg 86) in Zevenhuizen.

De kosten bedragen €5 voor Vrienden van SBKZ. Overige belangstellenden betalen €12,-. Er wordt gevraagd om bij voorkeur vooraf te betalen. Dit kan door het bedrag over te maken naar rekening NL85RABO 0316 1614 89 onder vermelding van “Lezing 21 februari” en uw naam. Betaling op de avond zelf kan ook (bij voorkeur pinnen).

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen