maandag, juni 17, 2024

Bewoners Bloemenbuurt Krimpen hebben last van spoelgaten

- Advertisement -

De gemeente Krimpen aan den IJssel adviseert bewoners in de Bloemenbuurt op hun kruipruimtes op te hogen. Dat advies komt naar aanleiding van tientallen meldingen van spoelgaten tegen de gevel van woningen.

De spoelgaten ontstaan door zand dat wegspoelt, hierdoor zakt de bestrating weg en krijg je gaten. In sommige gevallen zou het zelfs gaan om sinkholes van een halve meter diep.

Voorkomen

De bloemenbuurt is recent geleden flink opgehoogd. Daarbij is tegelijk de riolering vervangen. Dat was nodig want de bestrating is al tientallen jaren oud. De woningen zelf zijn in de jaren 70 gebouwd.

Spoelgaten kunnen volgens de gemeente worden voorkomen door het toepassen van drainage of het plaatsen van kunststof schotten tegen de gevel. Door de schotten te plaatsen voorkom je dat het zand onder de fundering door wegspoelt en in de kruipruimte terecht komt. Een andere oplossing is het ophogen van de kruipruimte.

Kosten voor eigen rekening

De kosten voor het plaatsen van de schotten of het ophogen van de kruipruimte is voor rekening van de bewoners. Voor bewoners met een huurhuis ligt de rekening bij de woningbouwvereniging.

Raadsvragen

Stem van Krimpen heeft een brief gestuurd aan het college. Zij willen weten hoe er wordt omgegaan met de klachten van bewoners, en of de communicatie richting de bewoners wellicht onvoldoende is geweest. Volgens de partij is het opmerkelijk dat zoveel bewoners overlast melden na het ophogen van de straten.

 

 

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen