zondag, juli 14, 2024

Mevrouw Maas-van Breugel ontvangt Krimpense Maan

Mevrouw Maas-van Breugel heeft vandaag de Krimpense Maan ontvangen. Ze ontvangt de gemeentelijke onderscheiding voor haar verdiensten als taalvrijwilligster.

Mevrouw Maas–van Breugel geeft taallessen aan vluchtelingen en asielzoekers die zijn opgevangen in de gemeente. Ook geeft ze taalles in het taalcafé. Dit doet ze in samenwerking met Crimpen Inn en de bibliotheek van Krimpen aan den IJssel. Naast dat ze zelf lessen geeft, stuurt ze ook een groep van zo’n dertig taalvrijwilligers aan. Zonder haar zouden de taallessen niet georganiseerd kunnen worden.

De waardering komt grotendeels door de manier van lesgeven. Mevrouw Maas–Van Breugel let op wat iemand nodig heeft en past daarop het lesmateriaal aan. Ze vindt het belangrijk dat mensen in Nederland kunnen bouwen aan een nieuw leven. De taal spreken is daarbij heel belangrijk.

De Krimpense Maan werd samen met een oorkonde en een bloemetje uitgereikt door burgemeester Martijn Vroom.

Krimpense Maan

De Krimpense Maan kent het college toe aan zowel Krimpenaren als niet-Krimpenaren, maar ook aan verenigingen als blijk van waardering op het gebied van sport, cultuur en samenleving.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen