dinsdag, juni 18, 2024

Brandweerkazerne blijft behouden, raad akkoord met verbouwing

- Advertisement -

Een grote meerderheid van de gemeenteraad is akkoord met de verbouwing van de brandweerkazerne in Krimpen aan den IJssel. De verbouwing van het sterk verouderde pand gaat bijna 400.000 euro kosten.

Afgelopen week kwam naar buiten dat de brandweerkazerne aan de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan den IJssel flink is verouderd. De kazerne Deerenberg is voor een groot deel bijna 60 jaar oud. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond die het pand grotendeels huurt van de gemeente Krimpen aan den IJssel blijft na de verbouwing voor in ieder geval vijf jaar op de locatie zitten.

Leefbaar Krimpen stelde eerder voor of het niet verstandiger is om het pand te slopen. Volgens hen heeft het continu verbouwen van panden zijn vruchten de afgelopen jaren niet afgeworpen. Eindstand bleek dat verbouwingen soms dubbel zo duur werden. Er werd hiervoor gerefereerd aan de Tuyter.

Dure verbouwing

Voor 400.000 euro wordt de brandweerkazerne verbouwd. Het gaat om onderhoud en het oudste gedeelte wordt verbouwd. Dat is nodig want de Veiligheidsregio heeft dan de mogelijkheid om materialen vol roet schoon te maken en er worden nieuwe douches voor de brandweerlieden geplaatst.

De brandweer gebruikt niet het volledige pand. Momenteel zitten ook de handhavers van de gemeente in het pand. De hoofdhuurder is echter de veiligheidsregio en de raad is het er grotendeels over eens dat dit voldoende zekerheid geeft om de kosten te dekken.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen