zondag, juli 14, 2024

Uitval van bussen door landelijke staking

Reizigers moeten donderdag 19 en vrijdag 20 januari rekening houden met uitval van bussen van de RET. Een deel van het RET-buspersoneel staakt voor een beter CAO. Het gaat om medewerkers die lid zijn van vakbond FNV. Het metro- en tramverkeer ondervindt geen hinder.

De RET verwacht dat vanwege de stakingen meerdere bussen zullen uitvallen. Omdat buslijnen aan elkaar zijn gekoppeld, is niet specifiek aan te geven welke busritten op de verschillende buslijnen er getroffen zullen worden. De RET adviseert reizigers zoveel mogelijk gebruik te maken van tram en metro, en een actueel reisadvies op te zoeken via de RET-app.

Beter CAO

Afgelopen nacht zijn er gesprekken gevoerd met de verschillende vakbonden. Werkgevers bieden de busmedewerkers een loonstijging van 8% aan. De vakbonden gaan hier niet mee akkoord. De werkgevers gaven aan dat de kosten anders te hoog worden en hierdoor de continuiteit van het busvervoer in de problemen kan komen. Naast het loonaanbod hebben de werkgevers een generatiepact afgesproken, medewerkers van 63 jaar of oude kunnen dan 60% van de tijd werken tegen 80% uitbetaling. Daarnaast wordt hun pensioenopbouw tot 100% aangevuld.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen