woensdag, juli 17, 2024

Jaarwisseling relatief rustig verlopen voor hulpdiensten

In Capelle aan den IJssel is het nieuwe jaar feestelijk ingeluid met champagne, oliebollen en uiteraard veel vuurwerk. Ook de hulpdiensten beleefden een relatief rustige jaarwisseling in onze gemeente. Ook in de regio zijn geen grote incidenten geweest.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat in Capelle aan den IJssel dertig keer eropuit is gegaan voor een brandmelding. Alle meldingen betroffen buiten- en containerbrandjes. Voor zover bekend heeft ook de politie geen bijzonderheden gehad rondom deze jaarwisseling.

Ook de gemeente laat weten de jaarwisseling als ‘zeer rustig’ te hebben ervaren. Preventief  hebben zij op een tiental locaties grofvuil opgehaald om te voorkomen dat dit in brand werd gestoken. Uiteraard is er ook weer op meerdere locaties zwaar vuurwerk afgestoken. Handhavers hebben bij twee personen zwaar vuurwerk aangetroffen en dit in beslag genomen. Er zijn bij de gemeente geen geweldsincidenten bekend.

Over schade in Capelle is nog geen informatie. Vanaf maandag gaat de gemeente dit inventariseren.

Veiligheidsregio: “aantal incidenten voor derde maal op rij lager”

In de hele regio is de jaarwisseling zonder grote incidenten verlopen, zo laat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VR-RR) weten. Ook zegt de VR-RR dat het aantal incidenten voor de derde maal op rij lager is dan voorgaande jaarwisselingen.

De brandweer kreeg ’s avonds en ’s nachts 679 meldingen te verwerken en had voornamelijk te maken met container- en buitenbrandjes. De ambulancedienst heeft 265 hulpmeldingen afgehandeld.­­­­­­­­

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen