zondag, juli 14, 2024

Slagboom Nijverheidsstraat naar Krimpen aan den IJssel definitief gesloten

De slagboom vanaf de Nijverheidsstraat naar Krimpen aan den IJssel gaat definitief niet meer open. Uit onderzoek is gebleken dat de afsluiting van de toerit de verkeersdoorstroming op het Algeracorridor aanzienlijk verbeterd.

Naast de doorstroming zorgt de afsluiting ook voor minder geluidsoverlast, bijvoorbeeld door optrekkende vrachtwagens die voor het stoplicht moesten stoppen. De gemeente sloot de slagboom in 2021 toen de werkzaamheden in Krimpen aan den IJssel op de Grote Kruising van start gingen.

De afsluiting komt ook voort uit de plannen voor het nieuwe Algeracorridor, hierin is ook geen plaats meer voor een toerit vanaf de Nijverheidsstraat. Per dag maakten ongeveer 500 voertuigen gebruik van de toerit. Dat was ongeveer 2% van het totale verkeer van de Algerabrug per dag.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen