maandag, juni 17, 2024

Vluchtelingenschip keert na feestdagen weer terug naar Sliksloothaven

- Advertisement -

De gemeente besluit langer vluchtelingen op te vangen in de Sliksloothaven. Na de feestdagen meert het vluchtelingenschip weer aan.

Afgelopen drie maanden zijn op verzoek van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR)  150 vluchtelingen opgevangen op het schip Alemannia in de Sliksloothaven. De bewoners van het schip zijn voornamelijk gezinnen met jonge kinderen of met zwangere vrouwen uit niet-veilige landen.

Omdat er nog steeds te weinig opvangplekken in asielzoekerscentra zijn, heeft de veiligheidsregio gevraagd of het schip met de bewoners opnieuw mogen aanmeren. Omdat de huidige opvang goed is gegaan, heeft de gemeente hiermee ingestemd. De vluchtelingen zullen tot 1 april worden opgevangen met de eventuele mogelijkheid dit tot uiterlijk 1 juli te verlengen.

Tijdelijk opvang in Hellevoetsluis

Bij de huidige opvang was er al afgesproken dat het schip uiterlijk 15 december zou vertrekken. Op deze manier kon de haven ruimte bieden aan de binnenvaartschippers die ieder jaar met de feestdagen hier liggen.

De komende maand is het schip en haar bewoners te gast in Hellevoetsluis. Burgemeester Milène Junius (Hellevoetsluis): “Als gemeentebestuur bieden wij vanuit de kerstgedachte graag een veilige haven aan deze mensen tijdens de feestdagen. Bovendien helpen wij gemeente Krimpen aan den IJssel met een goede tijdelijke oplossing”.

Burgemeester Martijn Vroom (Krimpen aan den IJssel) sluit daar graag bij aan: “Ik ben blij dat de gemeente Hellevoetsluis maximaal een maand het gastschap van ons over kan én wil nemen. Wat mooi dat we op deze manier geholpen zijn.”

Omwonenden uitgenodigd op raadhuis

De gemeente zegt het belangrijk te vinden dat omwonenden al hun vragen en opmerkingen  bespreekbaar maken. Daarom worden zij uitgenodigd op dinsdag 6 december op het raadhuis in gesprek te gaan met burgemeester Vroom, wethouder Van der Wal en de beleidsadviseurs. Het gesprek duurt van 17.00 tot 18.00 uur.

Mensen die naar het gesprek willen gaan, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar noodopvang@krimpenaandenijssel.nl. Via dit mailadres kunnen mensen hoe dan ook vragen stellen over de opvang.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen