maandag, juni 17, 2024

‘Grootste stijging verkeersongevallen in provincie in Krimpen aan den IJssel’

- Advertisement -

In 2021 werden in Nederland ruim 114.000 verkeersongevallen gemeld, een toename van 10,3%. In Zuid-Holland was de grootste toename op lokaal niveau zichtbaar in Krimpen aan den IJssel. Dit concludeert vergelijkingswebsite Independer na onderzoek.

Independer deed een analyse op basis van gegevens van de Politie en Rijkswaterstaat. Daaruit concludeert dat het aantal ongevallen niet alleen is toegenomen,

Vaker en ernstiger in Zuid-Holland

In Zuid-Holland zijn in totaal de meeste verkeersongelukken, maar ze zijn ook vaker ernstiger van aard dan elders in het land. Bij een kwart van de gevallen is er hier namelijk sprake van letselschade of zelfs een dodelijke afloop.

Nergens ging het zo vaak mis in het verkeer als in Zuid-Holland. In totaal ging het in deze provincie om bijna 30.000 ongevallen, goed voor vrijwel een kwart van alle ongelukken in ons land. In Zuid-Holland steeg het aantal ongevallen vergeleken met 2020 met 12,2%.

Grootste stijging in Krimpen aan den IJssel

Van alle gemeenten in Zuid-Holland steeg het aantal ongevallen (percentueel) het hardst in Krimpen aan den IJssel. Van 69 geregistreerde verkeersongevallen steeg dat afgelopen jaar naar 95 ongevallen.

Bron: Independer 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen