maandag, juni 17, 2024

Gemeente Krimpen blij met plan woongebouw oostzijde scheepswerf

- Advertisement -

De gemeente Krimpen aan den IJssel en ontwikkelaar De Langen & van den Berg onthulden afgelopen week de plannen voor het woongebouw op de scheepswerf Joh. Van Duijvendijk. In mei dit jaar werd de ontwikkelaar en bouwer uit Bergambacht geselecteerd uit ruim 16 aanmeldingen. 3 partijen maakten een plan. Wethouder Wubbo Tempel: “We zijn blij dat De Langen & van den Berg de opdracht heeft gekregen. Ze hebben een mooi plan gemaakt. “

De gebouwen passen goed bij de voormalige scheepswerf

De Langen & van den Berg wil ongeveer 50 appartementen bouwen. Deze verdelen ze over 4 zogenaamde werfgebouwen. De werfgebouwen zijn qua uitstraling geïnspireerd op het bestaande erfgoed op de scheepswerf. Het woongebouw is op die manier een moderne knipoog naar de geschiedenis van de plek. Het plan is gemaakt met Zecc Ar-chitecten uit Utrecht en Lindeloof Tuin- en Landschapsarchitecten uit Delft.

Werkzaamheden kunnen nu écht beginnen

Eind 2021 tekende de gemeente al een overeenkomst voor de herontwikkeling van de rijksmonumentale loodsen. Met de koop van de grond voor het woongebouw kunnen de werkzaamheden voor de herontwikkeling van de historische scheepswerf eindelijk écht beginnen. Meer informatie over de ontwikkeling is te vinden opwww.wonenaandeoudewerf.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen