dinsdag, juli 23, 2024

Voordracht genomineerden Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2022 bekend

Maar liefst 56 namen van kandidaten/organisaties ontving Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas voor de 7e editie van de Cultuurprijs 2022. Uit dit grote aantal zijn door de jury drie genomineerden gekozen. Een van hen zal in november naar huis gaan met de Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2022.

Dit zijn de drie voorgedragen genomineerden:

  • Bovenmolen als onderdeel van Molenviergang Rottemeren (Zevenhuizen)
  • Mediterraans Moordrecht (Moordrecht)
  •  Fabia Dance Center (Nieuwerkerk aan den IJssel)

De Cultuurprijs Gemeente Zuidplas 2022 wordt op donderdagavond 17 november 2022 aan de winnaar uitgereikt door wethouder Frans Klovert.

Zuidplas cultureel op de kaart

Met de cultuurprijs zet de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging in Zuidplas in ‘the spotlights’ die zich inzet voor het culturele leven in de gemeente en die Zuidplas ook cultureel op de kaart zet. Alle genomineerden krijgen een juryrapport. De winnaar ontvangt een uniek exemplaar van een speciaal voor de cultuurprijs vormgegeven object, dit jaar door kunstenaar Ton Haksteeg. Ook ontvangt de winnaar een geldbedrag voor een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Het stimuleert en inspireert bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied.

Onafhankelijke jury

De jury van de Cultuurprijs gemeente Zuidplas is een onafhankelijke werkgroep, samengesteld door Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas. De jury bestaat uit: Dick van der Poort (juryvoorzitter), Marjan Sijbrandij, Ghislain Bellefroid, Peter Schilthuizen en Piet Smal

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen