dinsdag, juni 18, 2024

Politieman Ed Roggeveen (69) overleden, 49 jaar politievrijwilliger

- Advertisement -

Het Rotterdamse politiekorps is vrijdagavond 7 oktober een politieman in hart en nieren verloren. Capellenaar Ed Roggeveen is plotseling overleden op 69-jarige leeftijd en laat een enorme leegte achter bij collega’s en familie.

Op 1 maart 1974, rondde Ed zijn opleiding af en is hij aangesteld als agent bij de reservepolitie, vele jaren later gevolgd door de volledige opleiding tot hoofdagent. Door de jaren heen heeft Ed als vrijwilliger op vele plekken binnen het korps Rotterdam-Rijnmond en later de eenheid Rotterdam gewerkt. Zo was Ed jarenlang een vast gezicht op de markt van Rotterdam, waar hij zijn rondes liep. Ook de aanwezigheid bij de Veteranendag of Prinsjesdag in Den Haag stonden jaarlijks in zijn agenda.

Dat Ed een hardwerkende vrijwilliger was, viel ook anderen op en zo werd Ed in 2019 uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar.

In 1988 heeft Ed een bijzondere tevredenheidsbetuiging ontvangen, omdat hij tijdens de Marathon van Rotterdam, een marathonloper onwel had zien worden. Direct verleende Ed eerste hulp en door zijn snelle handelen middels direct reanimeren, kon deze marathonloper enkele dagen later het ziekenhuis gezond en wel verlaten.

50 jaar politieagent

Helaas heeft Ed zijn wens om 50 dienstjaren als vrijwilliger te mogen volmaken, niet gehaald en is hij 49 jaar beroepsvrijwilliger geweest. Zijn laatste jaren heeft Ed gewerkt voor basisteam IJsselland en was daardoor een veel gezien gezicht in Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en Prins Alexander Rotterdam.

Uitvaart met gepaste korpseer

Ed wordt zaterdag met een ouderwetse politiewagen vanuit Krimpen vervoerd naar het crematorium in Rotterdam-Zuid, waar collega’s van Ed hem middels een erehaag een laatste eer zullen bewijzen.

Mocht u een blijk van medeleven willen tonen, dan kunt u een kaartje sturen naar:

Familie Roggeveen
Slotlaan 119
2902 AL Capelle aan den IJssel

De familie heeft het verzoek geen bloemen te ontvangen.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen