zaterdag, juni 22, 2024

Moordrechtenaar (58) aangehouden in onderzoek naar georganiseerde misdaad

Dinsdag 11 oktober heeft de Politie meerdere aanhoudingen en invallen gedaan in een onderzoek naar ‘georganiseerde misdaad’. Dit heeft de Politie bekend gemaakt. Daarbij zijn is ook een man uit Moordrecht aangehouden en een woning aldaar doorzocht.

De verdachten kwamen in beeld in een onderzoek naar de georganiseerde misdaad. Daar bleken de betrokkenen zich bezig te houden met de handel van exclusieve horloges. De Politie zegt dat de klokjes gebruikt werden als betaalmiddel of als onderpand in grootschalige drugshandel.

Al in mei 2021 werden vanwege dit onderzoek al een bedrijfspand en meerdere woningen, waaronder eentje in Capelle aan den IJssel, doorzocht. Toen werden al tientallen Rolex-horloges, grote hoeveelheden contant geld, honderden horlogecertificaten en een vuurwapen in beslag genomen.

Terwijl het onderzoek voortduurde, kwamen daar gegevens bij versleutelde telefoongegevens van Sky ECC, die vorig jaar door de Politie werden gekraakt. Hierdoor kon het onderzoek gekoppeld worden aan grootschalige drugshandel en de import ervan uit Zuid-Amerika. Ook kwamen buitenlandse contacten van de verdachten in beeld, waaronder uit Noorwegen, Duitsland, Dubai en Turkije.

Aanhoudingen

Op basis van het verzamelde bewijs werd dinsdagochtend 11 oktober het groene sein gegeven voor de aanhouding van dertien verdachten, waaronder de 58-jarige man uit Moordrecht. De overige aangehouden verdachten kwamen uit Rotterdam, Zoetermeer, Oud-Beijerland, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Bleiswijk, ’s-Hertogenbosch, Oostzaan en Schiedam.

De verdachten worden verdacht van het witwassen van crimineel geld onder meer door de handel in luxe horloges, valsheid in geschrifte, het overtreden van de Opiumwet en deelname aan een criminele organisatie.

Inbeslagnames

De politie heeft tijdens de actie drie woningen in Moordrecht, Barendrecht en Rotterdam doorzocht. Ook is er een inval gedaan bij een bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs. Bij de doorzoekingen is een vuurwapen met munitie aangetroffen. Ook zijn verschillende luxegoederen in beslag genomen, waaronder luxe horloges, sieraden, merktassen en een auto. Ook zijn 13.000 euro aan contanten meegenomen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen