dinsdag, juli 16, 2024

Jorris Hoste verkozen tot Krimpense Polderdichter

Afgelopen week werd Jorris Hoste uit Krimpen aan den IJssel gekozen als de nieuwe polderdichter van de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Hij volgt daarmee Teus Stouthart op.

In totaal deden vijf dichters mee aan de strijd voor de felbegeerde titel. De verkiezing, georganiseerd door de Krimpener Kunstwaard, wordt elke twee jaar gehouden. Gedurende die periode draagt de dichter de eervolle titel, en schrijft meerdere gedichten over de gemeenten en wat er leeft.

Persoonlijke kijk, actualiteit en humor

Op donderdag 29 september waren alle dichters en de jury samengekomen in het Grandcafé Concordia in Haastrecht. Daar wist Hoste de jury te overtuigen met zijn persoonlijke kijk op de Krimpenerwaard, een gevoel voor actualiteit én een vleugje humor.

‘Een dichter die met weinig woorden veel kan zeggen en ook een gevoelig onderwerp zonder oordeel kan verwoorden’ aldus de jury, die werd voorgezeten door Hanneke Leroux, oud-stadsdichter van Gouda.

Trofee

Jorris Hoste gaat de komende twee jaar aan de slag als polderdichter en maakt daarmee een verbinding tussen de twee buurgemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard. Wethouder Kirsten Jaarsma (Cultuur) van de gemeente Krimpen aan den IJssel overhandigde de trofee en gaf hem meteen een eerste opdracht mee.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen