zaterdag, juni 15, 2024

Koninklijke onderscheiding Sjoerd Geissler

- Advertisement -

Maandag 26 september jl. ontving de 34-jarige Sjoerd Geissler een onderscheiding als lid in de orde van Oranje-Nassau. Het zogenoemde lintje werd hem opgespeld door burgemeester Peter Oskam. Hij ontving deze onderscheiding omdat hij meer dan 12 jaar raadslid is geweest.

Sinds 2018 is Sjoerd Geissler actief in de Capelse politiek. Eerst als raadslid en momenteel als wethouder. Maar voordat hij naar Capelle aan den IJssel kwam had hij al een enorme staat van dienst in de lokale politiek. Hij stond in 2006 als 17-jarige al op de kieslijst in Losser en werd met voorkeurstemmen gekozen. Hij moest nog even wachten totdat hij daadwerkelijk 18 jaar was, maar kon toen zijn raadszetel innemen. Hij bleef gemeenteraadslid in Losser tot dat hij in 2015 naar de Rotterdamse regio verhuisde.

Volgens de regels van het decoratiestelsel komen gemeenteraadsleden, nadat zij een periode van 12 jaar gemeenteraadslid zijn geweest, automatisch in aanmerking voor de onderscheiding als lid in de orde van Oranje-Nassau als zij afscheid nemen van de raad. Met zijn benoeming als wethouder in juli jl. heeft Sjoerd Geissler afscheid genomen als gemeenteraadslid en zodoende werd hem nu deze onderscheiding uitgereikt.

Het afdelingsbestuur van de PvdA Capelle feliciteerde Sjoerd Geissler met deze erkenning voor zijn jarenlange inzet op lokaal niveau. Afdelingsvoorzitter Nicky Bouwers: “Het is erg bijzonder om op zo’n jonge leeftijd al zoveel ervaring te hebben. Wij zijn dan ook blij dat Sjoerd ondanks zijn afscheid van de gemeenteraad, geen afscheid heeft genomen van de Capelse politiek, maar nu als onze wethouder zich inzet voor Capelle aan den IJssel.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen