maandag, juni 17, 2024

Opgelet: regionale OV-staking op dinsdag 6 september

- Advertisement -

Op dinsdag 6 september houdt het streekvervoer in Zeeland, Flevoland en Zuid-Holland een 24-uurs staking. De RET laat weten dat er ook bussen in hun dienstregeling zullen uitvallen.

Naast de staking bij de NS van afgelopen week gaat nu ook het streekvervoer staken. Op vrijdag 16 september wordt in het hele land gestaakt in het streekvervoer. In de aanloop daarnaartoe worden regionale stakingsdagen georganiseerd, waarvan de eerste aankomende dinsdag in onze regio.

Beter cao

Medewerkers van de regionale vervoerbedrijven voeren actie voor een betere cao. Marijn van der Gaag (bestuurder FNV Streekvervoer): ‘De sector moet aantrekkelijker worden, zodat nieuw personeel aangetrokken kan worden. Op dit moment is er veel verloop, met personeelstekorten als gevolg. Daardoor stijgt de werkdruk en daarmee ook het ziekteverzuim.’

De vakbond begrijpt dat staken in het openbaar vervoer voor overlast voor het publiek kan zorgen. ‘Dat de leden toch staken, laat zien hoe hoog de nood is’, aldus Van der Gaag. ‘Bovendien is de staking volgens de vakbond ook in het belang van de reizigers. Met de stakingen luidden de medewerkers namelijk tegelijk de noodklok over de verschraling van het streekvervoer die al jaren bezig is.’

Precieze uitval nog onduidelijk

De RET laat weten dat er nog onduidelijkheid is welke busritten precies zullen uitvallen en hopen daar in de loop van maandag 5 september meer informatie over te kunnen geven.

De trams en metro’s van de RET blijven dinsdag wel rijden, zo laat het vervoersbedrijf weten.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen