dinsdag, juni 18, 2024

Nieuwe depotruimte gevonden voor Streekmuseum Krimpenerwaard

- Advertisement -

De collectie van Streekmuseum Krimpenerwaard lijkt gered. In minder dan twee maanden tijd, nadat bekend werd dat het museum hun collectie uit de huidige ruimte moest halen, is een nieuwe depotruimte gevonden.

In juni werd bekend dat het museum haar collectie moest weghalen uit de ruimte in het naastgelegen Comenius College. Binnen een jaar zal ook de depotruimte in de Admiraal de Ruyterschool moeten wijken. De klaslokalen zijn nodig om onderwijs te bieden aan de Oekraïense vluchtelingen.

Het leek vervolgens een onmogelijke opgave om in korte tijd een nieuwe depotruimte te vinden. De collectie is te groot om in het museum zelf onder te brengen.

Bezichtigingen

Een intensieve zoektocht volgde, maar mét resultaat, zo laat tevreden museumdirectrice Hilde van den Berg weten: “We hebben de afgelopen weken meerdere tips gekregen en aan de hand daarvan een stuk of vijf gebouwen bezichtigd, dus we willen graag iedereen bedanken die heeft gebeld en gemaild.”

De uiteindelijk locatie is een gebouw in de Stormpolder geworden. De gemeente zal de verhuiskosten en de huur voor de komende drie jaren op zich nemen. “Zonder hulp van de gemeente was het ons hoogstwaarschijnlijk niet gelukt om met de huidige markt zo snel een nieuwe locatie te vinden. De gemeente heeft veel tijd gestoken in het uitwerken van deze oplossing op zo’n korte termijn, daar zijn wij erg dankbaar voor”, aldus Van den Berg.

Museumcollectie voor komende jaren veiliggesteld

Met de nieuwe tijdelijke opslag is de museumcollectie voor komende jaren weer veiliggesteld. In de tussentijd gaat het museum ook aan de slag met het compacter maken van de collectie en wordt ook verder gezocht naar een permanente oplossing, die begin 2025 gevonden moet zijn.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen