dinsdag, juli 23, 2024

Treinreizigers opgelet: personeel NS staakt aankomende vrijdag in onze regio

De NS gaat aankomende vrijdag 26 augustus in onze regio staken. Treinreizigers moeten sowieso vanaf woensdag 24 augustus rekening houden met verstoringen in de dienstregeling. Vanaf dan legt het NS-personeel vijf werkdagen het werk neer, elke dag in een andere regio. Dat melden de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Het personeel van de NS staakt nadat de cao-onderhandelingen afgelopen vrijdag vastliepen. Vakbonden willen dat het bruto maandsalaris met 100 euro bruto wordt verhoogd. Het personeel moet ook minimaal 14 euro per uur gaan verdienen. Verder willen ze automatische compensatie voor inflatie en een eenmalige uitkering van 600 euro.

Elke dag andere regio

Het personeel staakt vanaf 24 augustus elke dag in een andere regio. De stakingen beginnen in de regio noord op 24 augustus. 26 augustus volgt onze regio: de regio west. Op 29 augustus wordt het werk neergelegd in de regio noordwest. Op 30 augustus zijn er stakingen in de regio midden en op 31 augustus volgen dan de regio’s oost en zuid. 

Mochten de acties van komende week geen invloed hebben op de onderhandelingen, dan volgen er begin september landelijke stakingen.

Begrip bij NS

De NS zegt tegen de NOS dat ze snappen dat het personeel gaat staken. Toch zijn de eisen van de bonden moeilijk haalbaar. “NS zit door minder reizigers na corona in een moeilijke financiële situatie en wijst de bonden erop dat hun eisen leiden tot een loonsverhoging van maar liefst 20 procent”, aldus een woordvoerder. 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen