dinsdag, juli 23, 2024

OM eist 36 maanden cel voor slachtoffer schietpartij Intratuin Zevenhuizen

Het openbaar ministerie wil dat het slachtoffer van de schietpartij op de parkeerplaats van de Intratuin in november 2021 voor 36 maanden de cel in gaat. Op de parkeerplaats werden bezoekers van de kerstmarkt ongevraagd getuige van een schietpartij door een ripdeal.

Het slachtoffer een 21-jarige man uit Zaandam parkeerde zijn auto om een drugsdeal te sluiten. Dat liep niet zo als gepland want meerdere mannen renden op de auto af, het slachtoffer werd uit zijn auto getrokken en mishandeld, vervolgens werd er meerdere keren geschoten.

Volgens het altijd goed geïnformeerde Crimesite renden daarna meerdere verdachten met pakketten drugs onder hun arm de parkeerplaats van het tuincentrum af. Uit onderzoek van het OM blijkt dat de verdachte in de buurt is geweest ten tijde van het schietpartij, ook werden er meerdere peilbakens op zijn telefoon aangetroffen. Daarmee kon hij waarschijnlijke verschillende drugstransporten in de gaten houden.

Het OM vind dat het slachtoffer ook de cel in moet. Het is niet te verkopen dat bezoekers van een kerstmarkt in de wereld van de georganiseerde misdaad terecht komen. Voor de ripdeal en het voorhanden hebben van drugs eist het Openbaar Ministerie 36 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk.

Meer op: Crimesite

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen