zaterdag, juni 22, 2024

Brandweer helpt vrouw met hoogwerker om thuis te komen door kapotte lift

Een vrouw is maandagmorgen door de brandweer terug in huis geholpen. Met behulp van een hoogwerker werd zij via het balkon weer naar binnen gebracht. Reden hiervoor is een kapotte lift in het complex.

De vrouw kwam thuis nadat ze een langere periode in een verzorgingshuis verbleef. Dat komt omdat haar man die normaal gesproken voor haar zorgt ook in het ziekenhuis onder behandeling is geweest. Hij mag hierdoor niet tillen en zat er dus niets anders op dan de brandweer te bellen.

De vrouw is met behulp van een hoogwerker uiteindelijk naar haar woning op de zesde verdieping gebracht.

Onderdelen niet op voorraad

De lift is al een ruime week kapot en reparatie zal vermoedelijk nog enkele weken duren. De motor van de lift moet volgens bewoners van de toren vervangen worden, maar deze is nergens op voorraad. Omdat het complex maar één lift heeft zijn voornamelijk de oudere bewoners aangewezen op de trap. De torenflat is echter 7 verdiepingen hoog.

De vereniging van eigenaren heeft al gekeken of er niet een noodlift geplaatst kan worden, de kosten hiervoor zijn echter zo duur dat dit bijna niet rendabel meer is.

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen