vrijdag, juli 12, 2024

Rijk stelt 35,5 miljoen euro beschikbaar voor bereikbaarheid woonwijk Rivium District

Capelle aan den IJssel heeft vanuit het Rijk 35.5 miljoen euro toegezegd gekregen om sneller woningen te kunnen bouwen in de nieuwe Capelse woon-werk wijk Rivium District. De gemeente gaat het geld investeren in de bereikbaarheid van de wijk. Ook worden er nieuwe verbeterde fietspaden en openbaar vervoer voorzieningen aangelegd.

In het oude kantorengebied worden de aankomende jaren flink wat woningen gebouwd. Oude kantoorpanden verdwijnen, of worden omgetoverd tot appartementencomplexen. Alleen in het Rivium heeft de gemeente nog mogelijkheden om woningen te bouwen. De aankomende jaren moeten er 5000 woningen worden gebouwd. Het gaat dan om koop- en huurwoningen.

Wethouder Harriët Westerdijk, vanaf gisteren verantwoordelijk voor Rivium District, toonde zich blij met de bijdrage vanuit het Rijk: “Met het geld kunnen we infrastructurele aanpassingen in Rivium District versneld realiseren. De ParkShuttle, de aanlegplek van de Waterbus en diverse fietspaden in de wijk en de stad. Daarmee maken we van de nieuwe woon-werkwijk die Rivium District direct een openbaar vervoer- en fietsvriendelijke wijk. Pluspunten voor alle Capellenaren.”

Kabinet trekt 1,2 miljard uit voor woningbouw

Het kabinet trekt ongeveer 1,2 miljard euro uit voor de bereikbaarheid en bouw van zo’n 135.000 woningen binnen nu en de komende 5 jaar. Gemeenten en regionale samenwerkingsverbanden hebben woningbouwplannen ingediend, die door bijvoorbeeld de aanleg van een fietspad of brug sneller gerealiseerd kunnen worden. Uit de voorstellen zijn zeventig projecten gekozen, die een bijdrage ontvangen. Capelle zit hier ook bij en krijgt daarvan 35,5 miljoen. In het najaar worden met het Rijk verdere afspraken gemaakt over de bijdrage.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen