dinsdag, juni 18, 2024

Streekmuseum Krimpenerwaard houdt kinderfeesten in zomervakantie

- Advertisement -

Nog maar twee weken en dan start officieel de zomervakantie in Krimpen a/d IJssel en in de Krimpenerwaard. Dit jaar breidt het Streekmuseum haar zomerprogramma uit. Er zijn extra (gratis!) kinderactiviteiten in juli, het laatste Molukse festival staat op de planning en natuurlijk zijn de zomerwoensdag familiedagen weer onderdeel van het programma. Als kers op de taart presenteren we voor het eerst het Streekmuseum Zomerterras, in samenwerking met ’t Roze Schaap.

Streekmuseum Kinderfeesten

Op dinsdag 12, 19 en 26 juli organiseert het museum de Streekmuseum Kinderfeesten, met onder andere een ouderwetse poppenkast. Na de voorstelling krijgen de kinderen de kans om samen met de spelers het museum in te gaan en nóg meer over het verhaal van boer Rokus en boerin Teuntje te weten te komen…

Daarnaast kan er worden geknutseld, verkleed en gespeeld met ouderwets speelgoed.

Zomerterras

Deze zomer presenteert het Streekmuseum in samenwerking met ’t Roze Schaap het Streekmuseum Zomerterras. Het museum heeft gezellige zitplekjes in de notenboomgaardgecreëerd, naast het museum aan de dijk. Hier kunnen gasten als het museum open is genieten van een drankje en iets lekkers. Het grasveld is ook een perfecte speelplek, met onze nieuwe hut van wilgentakken en natuurlijk al het ouderwetse speelgoed!

’t Roze Schaap bemant een aantal dagen per week een buitenbar met een speciaal assortiment. Op het terras neerstrijken als de wagen dicht is? Dat kan ook! Bestel in dat geval gewoon binnen bij de koffiehoek in het museum.

Over alle activiteiten is meer informatie te vinden op de website van het Streekmuseum Krimpenerwaard: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Overzicht activiteiten

Juli

Zaterdag

02/07

11:00-16:00

Kindermuziekfestival

Dinsdag

12/07

14:00-17:00

Streekmuseum Kinderfeest

Dinsdag

19/07

14:00-17:00

Streekmuseum Kinderfeest

Zaterdag

23/07

11:00-15:00

Moluks Festival

Dinsdag

26/07

14:00-17:00

Streekmuseum Kinderfeest

Augustus

Woensdag

03/08

10:00-15:00

Zomerwoensdag Familiedag

Woensdag

10/08

10:00-15:00

Zomerwoensdag Familiedag

Woensdag

17/08

10:00-15:00

Zomerwoensdag Familiedag

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen