dinsdag, juni 25, 2024

Forse rookontwikkeling bij grote brand aan Valeriusrondeel

Aan het Valeriusrondeel is dinsdag aan het begin van de middag een felle brand uitgebroken in een flatwoning. De brand is inmiddels onder controle.

De brand begon rond half één in de slaapkamer van een woning op de zesde etage. Er sloegen als snel vlammen uit de woning en er was veel rookontwikkeling. De hulpdiensten schaalden groots op voor een efficiënte brandbestrijding en ontruiming van de woningen. Overslag naar bovengelegen etage werd voorkomen.

Geen slachtoffers

De hulpdiensten laten weten dat er niemand aanwezig was op het brandadres. Bij de brand zijn verder ook geen slachtoffers gevallen. Wel zijn er drie personen door ambulancemedewerkers gecontroleerd voor het inademen van rook. De traumahelikopter lijkt enkel uit voorzorg ter plaatse te zijn gekomen.

Brand meester

De hulpdiensten hebben om tien over één het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is bezig met het controleren van omliggende woningen en etages op de aanwezigheid van rook.

Het incident is overgedragen aan de politie. Die gaat verder onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Stichting Salvage zal bewoners bijstaan met de afhandeling van alle schade.


Rectificatie: Hulpdiensten vertelden eerder dat de brand was uitgebroken op de zevende etage. Dit is later bijgesteld naar de zesde etage, waarna wij ook ons artikel hebben aangepast.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen