zondag, juli 14, 2024

Waarschuwing voor nieuwe babbeltruc: ‘criminelen maken gebruik van de nieuwe rookmelderplicht’

De hulpdiensten waarschuwen voor een nieuwe babbeltruc. Criminelen maken namelijk misbruik van de rookmelderplicht.

Vanaf 1 juli aanstaande moet in alle woningen op elke verdieping een rookmelder hangen. Dit zorgt ervoor dat je snel gewaarschuwd wordt bij brand zodat je jezelf en jouw dierbaren in veiligheid kan brengen.

RijnmondVeilig (informatiekanaal van gezamenlijke hulpdiensten in Rotterdam-Rijnmond) waarschuwt dat criminelen gebruik maken van deze nieuwe verplichting: ‘Ze tonen aan de deur een zelf gemaakte identiteitskaart en zeggen te komen “controleren op rookmelders”.’

Eenmaal binnen voor deze nepcontrole slaan de criminelen hun slag en zullen ze proberen waardevolle goederen of geld weg te nemen uit de woning.

Verdachte situatie? Bel 112!

RijnmondVeilig benadrukt dat de gemeente, politie en brandweer niet komen controleren of je in het bezit bent van een rookmelder. Als iemand aan de deur dit beweert, laat diegene dus niet binnen en bel 112.

Woon je in een huurwoning? Installatie of controle is mogelijk vanuit de woningcorporatie. Dit zal echter officieel worden aangemeld via de wijze waarop jouw woningcoöperatie al met je communiceert.

Vertrouw je een bepaalde situatie niet? Laat diegene dan niet binnen en bel 112.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen