zondag, juni 16, 2024

Denk & Doe Mee! fonds wordt voortgezet tot december 2023

- Advertisement -

Goed nieuws voor inwoners en organisaties in Capelle aan den IJssel. Het Denk & Doe Mee!-fonds wordt voortgezet tot en met 31 december 2023. In de subsidiepot zit nog 1,5 miljoen euro om mooie dingen te kunnen doen.

Het fonds is bedoeld om maatschappelijk initiatieven financieel te ondersteunen. De resultaten van het Denk & Doe mee!-fonds zijn de afgelopen maanden bekeken. 150 Capellenaren die initiatieven hebben ingediend hebben via vragenlijsten en groepsgesprekken meegedacht over het fonds. Een belangrijke aanbeveling was dat nog lang niet iedereen bekend is met de mogelijkheden van het Denk & Doe mee-fonds. De gemeente gaat beter communiceren met inwoners en organisaties om het fonds tot een nog groter succes te maken.

Wethouder Ans Hartnagel maakte zich vanaf het ontstaan sterk voor het fonds: “Het Denk & Doe mee!-fonds sluit perfect aan op het Capelse streven om Capellenaren ruimte te bieden voor belangrijke maatschappelijke initiatieven voor de stad. Ik roep Capellenaren op om vooral met initiatieven te blijven komen.”

99 initiatieven

Het Denk & Doe mee!-fonds ondersteunt initiatieven van Capelse inwoners en organisaties die het woon-, werk- en/of leefklimaat van Capelle verbeteren. De ondersteuning bestaat uit geld, hulp bij het uitwerken van een plan, het aanvragen van een vergunning of het contact leggen met andere Capellenaren. Sinds de start eind 2018 heeft het fonds 99 initiatieven financieel ondersteund waarbij in totaal ongeveer 3 miljoen euro aan subsidie is verstrekt. Initiatieven die mede door een bijdrage van het fonds mogelijk zijn gemaakt, zijn onder meer de herinrichting van het vijvergebied,  stadswijngaard Sjatoo010, de Max Mobiel, de winkel van Accent Capelle in De Scholver en het project ‘Capelse culturen ontmoeten elkaar’.

Alle ondersteunde initiatieven zijn te bekijken op www.denkendoemeefonds.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden over de spelregels van het fonds en is het mogelijk om ondersteuning aan te vragen voor een maatschappelijk initiatief.

Het college onderzoekt de mogelijkheden om te kijken of het fonds vanaf 1 januari 2024 structureel kan worden ingezet.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen