dinsdag, juni 25, 2024

Capelle gaat met Eneco in gesprek voor stadsverwarming in Schenkel

Het Capelse College verkent de mogelijkheden om Capelle-Schenkel aardgasvrij te maken. Sinds 2021 loopt er een aanbestedingsprocedure waarbij warmteleveranciers die stadsverwarming willen leveren op aan kunnen melden. Eneco en Ennatuurlijk hebben zich hiervoor aangemeld, onlangs is de laatste partij afgevallen.

Uit de gesprekken is duidelijk geworden dat deze laatste partij geen concurrerend aanbod tegenover Eneco kan inbrengen. Ennatuurlijk heeft geen eigen stadsverwarmingnetwerk in de Rotterdamse Regio, het is ook niet mogelijk gebleken om op korte termijn een netwerk te ontwikkelen.

Gesprekken gaan verder

Het is nog niet zeker of Eneco ook daadwerkelijk stadsverwarming mag gaan leveren. De gemeente streeft ernaar om zoveel mogelijk woningen aardgasvrij te maken. Hiervoor wordt veel samengewerkt met de twee woningcorporaties Havensteder en Woonstad Rotterdam.

Eneco heeft in Capelle-Schollevaar al een stadsverwarming netwerk. Pas aan het eind van het jaar wordt duidelijk of Eneco de stadswarmte mag gaan leveren. Als er een besluit is genomen wordt gekeken of het plan haalbaar is. Bewoners worden via Duurzaam Capelle  op de hoogte gehouden.

Alternatief voor aardgas

Stadsverwarming is een alternatief voor aardgas. Het bedrijf levert zowel warm water als de warmte voor de verwarming in huis. Bewoners werken met een warmtewisselaar vanuit de meterkast en hoeven geen eigen CV-installatie meer te onderhouden. Goedkoper is stadswarmte niet, de prijs hangt samen met die van de gasprijs.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen