vrijdag, juli 12, 2024

Capelse Schaakvereniging sluit competitieseizoen af met drie kampioenstitels

Zowel het eerste als het tweede team van de Capelse Schaakvereniging zijn in de zaterdagcompetitie (KNSB) kampioen geworden, net als het eerste team in de regionale competitie (RSB).

In de zaterdagcompetitie van de KNSB speelde het eerste team van de Capelse vereniging (CSV 1) mee in de derde klasse. Dit team degradeerde eerder vanuit de tweede klasse en bleef na de uitbraak van de pandemie in die klasse.

Bij de start van het nieuwe competitieseizoen hoopte het team zich stand te houden en in de derde klasse te blijven, maar al in de eerste ronde won het team van het sterke Overschie. Ook in overige rondes hielden de Capellenaren de overhand. Enkel Souburg bleek sterker. Het team werd klassekampioen en promoveert daarmee weer naar de tweede klasse.

Ook het tweede team, CSV 2, speelde de zaterdagcompetitie in klasse 6D. Door een plots verlies in de voorlaatste ronde werd het nog een spannend slot. Uiteindelijk wist het team toch de winst te behalen en zo kampioen te worden. Met die eindzege promoveert ook dit team. Zij spelen volgend jaar in de vijfde klasse.

Regiocompetitie

Ook in de regionale competitie (RSB) speelde een team van de Capelse Schaakvereniging mee. Al vooraf was het doel van het team om te promoveren naar de Hoofdklasse.

Tot de laatste ronde speelde het team sterk, maar tegen Barendrecht-IJsselmonde ging bijna alles mis wat er mis kon gaan en stonden de Capellenaren aan het eind van de avond met lege handen. Het team kon in de laatste en beslissende wedstrijd het kampioenschap in de eerste klasse veiligstellen met een 5 ½ – 2 ½ overwinning tegen Dordrecht 2.

Volgend jaar mag het team door naar de Hoofdklasse, waar ze veel geduchte tegenstanders tegenover zich zullen krijgen.

“CSV bloeit volop”

Drie kampioenschapstitels en drie promoties rijker, kijkt de vereniging tevreden vooruit: “Het mooiste aan deze kampioenschappen is dat we de conclusie kunnen trekken dat CSV weer volop bloeit, met een volle interne competitie en sterke eerste teams met veel spelers die ook in de interne competitie spelen.”

Zelf schaken?

Voor mensen die zelf eens een potje mee willen schaken, dan zijn ze van harte welkom, zo laat de Capelse Schaakvereniging weten. Tijdens de zomervakantie (juli en augustus) wordt er gewoon doorgespeeld en op vrijdagavonden mag iedereen vanaf acht uur binnen komen lopen bij de vereniging.

De Capelse Schaakvereniging is gevestigd op Stationsplein 20, tegenover treinstation Schollevaar. De ingang zit aan de achterzijde. Meer informatie is ook te vinden op www.capelseschaakvereniging.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen