donderdag, juli 18, 2024

Van Brienenoordbrug komende jaren vernieuwd

De Van Brienenoordbrug zal gefaseerd in 2026, 2027 en 2028 worden vernieuwd. Rijkswaterstaat organiseert een online webinar waarin zij meer informatie zullen geven.

De iconische brug verbindt Capelle aan den IJssel met Rotterdam en vormt een belangrijke oeververbinding. Met dagelijks ruim 230.000 voertuigbewegingen is de Van Brienenoordbrug één van de drukste bruggen in Nederland.

De eerste brug werd in 1965 geopend door koningin Juliana. Enkele decennia later werd besloten de capaciteit te verhogen en werd met een grote operatie een tweede brugdeel in 1989 naast de bestaande brug geplaatst.

Veel bruggen in slechte staat

Uit inventarisatie in 2008 bleek dat veel bruggen – waaronder de Van Brienenoordbrug – in uiterst slechte staat verkeerden en moesten worden vervangen. Voor de Van Brienenoordbrug was in eerste instantie besloten een groot renovatietraject te starten, maar later is toch overgegaan op het besluit om de gehele brug te vernieuwen.

Online webinar

Vanwege de grootschaligheid van het bouwproject en de impact dat dit de komende jaren zal opleveren, organiseert Rijkswaterstaat een online webinar om mensen te informeren over de plannen.

De online webinar vindt plaats op woensdag 25 mei van 19.00 tot 20.30 uur. De webinar is bij te wonen door kort voor het begin naar www.webinarvanbrienenoordbrug.nl te gaan. Op de pagina is ook meer informatie over het project te vinden.

Ook is onderstaande video van Rijkswaterstaat te bekijken voor een uitleg over het project.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen