zaterdag, juni 15, 2024

FC Rijnvogels wint kaskraker tegen v.v. Capelle: titel nog niet verkeken

- Advertisement -

Met een gelijk aantal punten bovenaan in de Hoofdklasse A zaterdagcompetitie speelden v.v. Capelle en het Katwijkse FC Rijnvogels vandaag de absolute kaskraker van het seizoen tegen elkaar. Met nog een paar wedstrijden te gaan is het een spannende eindstrijd voor de titel.

Beide elftallen stonden voor de wedstrijd met 55 punten samen bovenaan in de Hoofdklasse A-zaterdagcompetitie. Deze wedstrijd beloofde zo dicht bij het einde van het seizoen bij voorbaat al een mooi duel te worden.

Felle duels

De teams betraden met veel vuurwerk het veld, waarna om half drie te aftrap begon. Hoewel de Katwijkse club iets aanvallender speelde, hadden beide teams meerdere kansen om een doelpunt te maken. Het bleef tijdens de eerste helft bij kansen, want geen van beide teams wist de bal in het net te krijgen.

Door deze belangrijke wedstrijd waren ook de onderlinge duels tussen spelers fel. Ze gingen vol in de kopduels en er werd harde tackles uitgedeeld. Dat dit niet altijd even netjes verliep, bleek uit de meerdere gele kaarten die de scheidsrechter uitdeelde.

Wedstrijd meermaals stilgelegd

Met een 0-0 tussenstand werd de wedstrijd na rust hervat. Het duel moest echter weer snel worden stilgelegd toen fans van beide teams vuurpijlen op elkaar afschoten. Nadat alles weer tot bedaren was gekomen, kon de wedstrijd verder.

Over en weer hadden beide teams voldoende kansen, maar bij FC Rijnvogels wist de bal in de 72e minuut dan toch over de doelstreep te belanden. Met een 0-1 stand gaf het Capelse elftal vervolgens alles wat ze hadden, maar zonder succes.

Artikel gaat verder onder foto

De wedstrijd moest even later opnieuw worden stilgelegd door een opstootje tussen fans langs de kant. Ook betraden supporters hierbij het veld. Het duel werd pa na ongeveer een kwartier tijd hervat.

Ondanks dat het elftal uit Capelle nog de aanval inzette, wist niemand de bal in het doel te krijgen. Na een lange verlenging moest dan uiteindelijk worden afgefloten met de 0-1 achterstand. Bij het fluitsignaal renden de Rijnvogelfans het veld op om met hun elftal de overwinning te vieren.

Nog drie wedstrijden

Nu de wedstrijd tegen FC Rijnvogels erop zit, volgen er nog drie laatste wedstrijden. Hoewel deze wedstrijd een pijnlijk verlies is, is de eindoverwinning nog niet verkeken.

De volgende wedstrijd is 26 mei bij ARC in Alphen aan den Rijn. Vervolgens ontvangt vv Capelle op 28 mei het elftal van Achilles ’29 uit het Gelderse Groesbeek. De allerlaatste wedstrijd wordt gespeeld tegen DUNO D in Den Haag.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen