dinsdag, juni 25, 2024

Twee minderjarige IJsselcollege leerlingen aangehouden tijdens schoolfeest

Twee minderjarige leerlingen van het IJsselcollege zijn in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 maart aangehouden tijdens een schoolfeest in een uitgaansgelegenheid. De vader de twee kinderen noemt het handelen van de politie en een medewerkster van de uitgaansgelegenheid die avond “buitenproportioneel”.

Wat een gezellig feest had moeten worden, eindigde in een vervelende situatie. Het begint allemaal als een dertienjarige leerlingen graag naar huis wil, maar bij de bewaakte garderobe zijn bonnetje blijkt te zijn kwijtgeraakt.

Volgens de vader van de jongen zou de medewerkster – die verantwoordelijk is voor de jassen – de procedure willen volgen en zou hebben aangegeven dat de jongen tot het einde moest wachten tot alle andere jassen zijn opgehaald.

Ruzie om jas mondt uit in opstootje

Als vervolgens andere kinderen die hun bonnetje zijn verloren, wel hun jas meekrijgen, besluit de 14-jarige zus van de jongen het heft in eigen hand te nemen. Ze gaat de garderobe in om zelf de jas te pakken.

Volgens de vader van de kinderen ontstond er vervolgens achter de balie eerst een verbaal conflict, maar zou de medewerkster van de uitgaansgelegenheid met een kleerhanger een klap op het hoofd van zijn dochter hebben gegeven, waarop het broertje vervolgens de medewerkster aanvloog. Volgens de woordvoerster zou uit verklaringen van omstanders niet naar voren komen dat de medewerkster zou hebben geslagen.

Agenten waren ter plaatse gekomen en wisten de boel te sussen. De woordvoerster van de eenheid Rotterdam verklaart dat de medewerkster aangifte te willen doen. Hierop zijn de broer en zus aangehouden. Volgens de vader van de kinderen zou dit met buitenproportioneel geweld door de agenten gebeurd zijn.

Een woordvoerster van de politie Rotterdam geeft aan dat de kinderen op het moment van de aanhouding agressief reageerden. Wat er dan precies is gebeurd kon niet worden verteld. De politie gaf aan dat het de kinderen en ouders vrijstaat om een klacht in te dienen, waarna een onderzoek gestart kan worden.

Gedrag kinderen niet goed te praten, vader hekelt houding van politie

De vader van de kinderen geeft aan dat het zeker niet is goed te praten wat er is gebeurd. Hij had liever gezien dat zijn kroost het anders hadden aangepakt, maar noemt het handelen van de politie en dat van de medewerkers van de uitgaansgelegenheid buitenproportioneel.

Ook de situatie die volgde op het bureau werd niet als prettig ervaren. De kinderen zouden vanwege hun leeftijd veel te lang hebben vastgezeten. Pas aan het einde van de middag werden ze huiswaarts gestuurd. Volgens de woordvoerster van de politie is dit gebruikelijk bij nachtelijke aanhoudingen, omdat het verhoor pas de volgende ochtend op zijn vroegst kan plaatsvinden.

Tegenaangifte

Inmiddels heeft de vader van de kinderen bekend gemaakt dat zijn twee kinderen tegenaangifte hebben gedaan vanwege mishandeling door de medewerkster van de uitgaansgelegenheid. Hij zegt een advocaat op de zaak te hebben gezet. Of ze ook een klacht in zullen dienen tegen de politie wordt nog onderzocht.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen