zondag, juni 16, 2024

Musea openen deuren tijdens Museumdag

- Advertisement -

Ter gelegenheid van de Nationale Museumweek is het zaterdag 9 april Museumdag in Capelle aan den IJssel. De drie bekendste musea zullen dan de deuren openen voor het publiek. De toegang is gratis!

Dief- en Duifhuisje
Allereerst wordt om 13.00 uur in het Dief- en Duifhuisje de expositie “De Dijk, tussen Kouwenhoek en ’t Slot” geopend door buitenfotograaf Lex Broere.

In de tentoonstelling zijn tekeningen van zijn grootvader Arie Broere te zien. De getekende herinneringen van deze Capellenaar zijn van blijvende historische betekenis. Op de zolder wordt het verhaal van de kastelen van Capelle verteld.

Om 14.00 uur is er een rondleiding in de omgeving van het Dief- en Duifhuisje en het Slotpark, waar in het verleden Slot Capelle was gelegen.

Adres: Nieuwe Laan 11

Historisch Museum van Capelle
In het Historisch Museum van Capelle is de tentoonstelling “150 jaar J.A. Beijerinck gemaal” te zien. Ook worden de pompen deze dag met regelmaat in werking gezet, zodat bezoekers het gemaal in werking kunnen zien. Het museum is geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Adres: Bermweg 13

Van Cappellenhuis
Het Van Cappellenhuis herbergt één van van de mooiste Regentenkamers van Nederland. Tussen 12.00 en 15.00 uur worden er rondleidingen verzorgd door vrijwiligers van de Historische Vereniging Capelle.

Adres: Dorpsstraat 164

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen