dinsdag, juni 25, 2024

Capels Bewoners Belang krijgt rekening voor illegaal geplaatste promotieborden

Het Capels Bewoners Belang (CBB) is het niet eens met de gemeente over het plaatsen van advertentieborden in de gemeente. De partij wilde kosten besparen en eigen gemaakte promotieborden ophangen. Het CBB had deze vraag gesteld aan de gemeente, maar kreeg op voorhand al te horen dat het niet is toegestaan om zonder gebruik van de daartoe aangewezen commerciële partij binnen de gemeente promotieborden te plaatsen.

Binnen de gemeente Capelle aan den IJssel zijn er afspraken gemaakt over hoe partijen hun partij onder de aandacht mogen brengen. Dat mag bijvoorbeeld met de grote advertentiezuilen waar alle partijen op staan, maar ook via reclamelocaties die door een commerciële partij zijn geplaatst in overleg met de gemeente.

Het CBB, welke in december 2021 is opgericht, koos er toch voor om op zondag (wanneer handhaving niet werkt) binnen de gemeente alsnog de borden op te hangen. Het CBB kreeg de kans om ze zelf alsnog te verwijderen, maar partijleider Martin van Gent geeft aan dat er geen juridische grond is om hierop te handhaven. De afspraken zouden volgens de gemeente vastgelegd zijn in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), maar het CBB zegt daar niet in opgenomen te zijn.

‘Afspraken met alle partijen gemaakt’

Capelle Vandaag liep de APV erop na, maar het het eigenhandig aanbrengen van dit soort borden is inderdaad niet toegestaan. In artikel 2.6.1 staat beschreven: “Het is verboden gedrukte of geschreven stukken of afbeeldingen aan te bieden […] op door het college aangewezen openbare plaatsen.”

Een woordvoerder van de gemeente bevestigd aan Capelle Vandaag dat met alle politieke partijen afspraken zijn gemaakt waar en hoe promotieborden moeten worden geplaatst. Dit is vastgelegd zodat er geen verloedering in het straatbeeld ontstaat, en het verkeer niet onnodig wordt afgeleid.

Rekening

Het CBB en de gemeente hebben ieder een andere mening of het wel of niet is toegestaan. De gemeente houdt zich vast aan de regels zoals deze zijn besproken en heeft de partij verzocht de borden te verwijderen. Dit heeft hij niet gedaan waardoor handhaving de borden nu gaat verwijderen. De rekening hiervan wordt doorgestuurd naar het CBB.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen