zondag, juni 16, 2024

Politie ziet steeds vaker jongeren met messen op zak

Winkelcentrum Koperwiek aangewezen als veiligheidsrisicogebied

- Advertisement -

Afgelopen vrijdagavond heeft de politie een preventieve fouilleeractie gehouden in en rondom winkelcentrum de Koperwiek. De actie is opgezet om het toenemende messenbezit onder jongeren tegen te gaan.

De politie laat weten dat zij afgelopen tijd in toenemende mate te maken hebben gehad met overlast door groepen jongeren in verschillende gebieden in Capelle aan den IJssel. Daarbij zijn meerdere keren grote messen aangetroffen.

Veiligheidsrisicogebied

De zorgen zijn zelfs dusdanig aanwezig dat burgemeester Oskam het gebied rondom winkelcentrum de Koperwiek heeft aangemerkt als een zogeheten ‘veiligheidsrisicogebied’. Hierdoor is het toegestaan om preventief personen te kunnen fouilleren.

Bij het winkelcentrum werd daarom ook afgelopen vrijdag een fouilleeractie gehouden. Die avond zijn 128 mensen aan een controle onderworpen.

Artikel gaat verder onder tweet

Resultaten

Tijdens de actie zijn geen wapens aangetroffen of andere verboden middelen aangetroffen, maar wel drie personen aangehouden: één voor het ontlopen van de fouillering, één in verband met belediging en één omdat hij de werkzaamheden van agenten belemmerde.

Ondanks dat tijdens de fouilleeractie geen wapens werden gevonden, trof de politie diezelfde avond wel elders in de gemeente weer messen aan bij jongeren.


Leestip:

Dit zijn de consequenties voor jongeren betrapt met een mes op zak

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen