dinsdag, juni 25, 2024

Eerste nieuwe rotonde Burgemeester van Dijklaan geopend

De rotonde op de Burgemeester van Dijklaan met het Beatrijs Erf is klaar. De weg is vanmorgen om 10.00 uur weer opengegaan voor het verkeer. 

De gemeente is sinds eind augustus gestart met grootschalige werkzaamheden op de Burgemeester van Dijklaan. De weg wordt in zijn geheel vervangen, en voor de verkeersveiligheid worden er twee nieuwe rotondes aangelegd. De eerste rotonde is nu klaar, de bouw van de tweede rotonde met de Herenburg start in januari en moet eind juli klaar zijn.

De aanleg van de rotondes gaat niet zonder slag of stoot. Naast het aanleggen van een stuk asfalt moet de gemeente de tweede rotonde onderheien. In totaal gaan er 450 heipalen de grond in, dat is nodig om verzakking en daardoor verdrukking op de leidingen van het warmte net te voorkomen.

Foto : Rene Jacobs

Naast het aanleggen van de rotondes heeft de gemeente gelijk grootschalig onderhoud uitgevoerd aan de Burgemeester van Dijklaan zelf. Zo zijn er duikers vervangen voor overtollig regenwater en is het fietstunneltje aangepakt. De complete rijbaan wordt opnieuw voorzien van asfalt overal wordt nieuwe verlichting geplaatst.

Inwoners van Capelle Schollevaar hebben veel kritiek op de duur van de aanleg. Zij vinden dat het allemaal een stuk sneller moet kunnen. Het is bijzonder dat de aanleg maanden duurt reageren ze op verschillende Facebook berichten.

Foto : Rene Jacobs

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen