dinsdag, juni 25, 2024

Opnieuw mogelijkheid tot inleveren vuurwerk

Nadat er nu toch voor het tweede jaar op een rij een landelijk vuurwerkverbod is ingesteld, bieden de grote steden wederom de mogelijkheid om vuurwerk in te kunnen leveren. Capellenaren kunnen deze week gedurende drie dagen terecht in Rotterdam.

Het landelijke vuurwerkverbod werd toch weer als maatregel van stal gehaald met de bedoeling om de zorg te ontlasten. De overheid heeft ook aangegeven de vuurwerkverkopers weer financieel te compenseren.

Door de maatregel betekent dat het meeste vuurwerk niet meer is toegestaan. Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F1-categorie. Dit is vuurwerk met veruit minder kruit wat het hele jaar door gekocht mag worden, zoals knalerwten, sterretjes, grondbloemen, fakkels en trektouwtjes.

Carbid schieten wordt de laatste tijd geregeld genoemd als alternatief in veel gemeenten. In Capelle aan den IJssel is dit niet toegestaan, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. Gemeenten mogen zelf beslissen of ze dit toestaan, maar Capelle vindt dit vanuit een veiligheidsoogpunt onverantwoord, omdat we in een dichtbevolkte regio wonen.

Waarom vuurwerk inleveren?

Omdat mensen mogelijk al vuurwerk in huis hebben, maar dit niet meer mogen afsteken, vraagt de gemeente mensen om dit in te leveren. Het is onverantwoord om dit in huis te bewaren.

Tot 25 kilogram per keer kan vuurwerk bij de inleverpunten worden ingeleverd. Een gespecialiseerd team neemt dit in en voert dit af. Het vuurwerk wordt op een veilig manier vernietigd. Ook zwaar vuurwerk wat al voor het vuurwerkverbod illegaal was, mag (zonder consequenties) worden ingeleverd.

Wanneer kan ik waar terecht?
Dinsdag 22 december  
09.00-12.00 uur Zuiderpark parkeerplaats Spartaan 20 (tegenover kruispunt Oldegaarde/Langenhorst)
13.00-16.00 uur Parkeerterrein P2 Blijdorp (onder het Stadhoudersviaduct)
Woensdag 23 december  
09.00-12.00 uur Hoogvliet (Middenbaan Noord, tegenover politiebureau nr. 63)
13.00-16.00 uur P&R Prins Alexander (ingang Prins Alexanderlaan 35)
Donderdag 24 december
09.00-12.00 uur Parkeerterrein P2 Blijdorp (onder het Stadhoudersviaduct)
13.00-16.00 uur Zuiderpark parkeerplaats Spartaan 20 (tegenover kruispunt Oldegaarde/Langenhorst)

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen