dinsdag, juni 25, 2024

Grote schepen oorzaak langdurige opening Algerabrug

De langdurige opening van de Algerabrug van afgelopen donderdag (21 oktober) was het gevolg van het schutten van grote schepen. Op donderdagavond, precies tijdens de spits, bleef de klep van de Algerabrug langdurig openstaan. Het gevolg was een flinke file doordat het ruim drie kwartier duurde voordat de brugklep weer was gezakt.

Rijkswaterstaat laat weten dat er geen sprake van was van een technische storing, maar dat het noodzakelijk was vanwege de hoge en lange schepen. Doordat de stormvloedkering was gesloten moesten schepen via de sluis de brug passeren, dat gebeurd vervolgens middels het schutten van de sluis. Dat houdt in dat de deuren sluiten en het water naar het correcte niveau van bestemming wordt gebracht. Doordat een aantal schepen te hoog of te lang waren moest de brugklep open blijven staan.

Het grote aantal schepen zorgden ervoor dat de opening veel langer duurde dan normaal. Normaal gesproken bij geopende keringen passeren de meeste schepen de brug onderlangs. Voor slechts een aantal schepen en de pleziervaart die te hoog zijn wordt de brugklep geopend. Dit gebeurd op vaste tijden zodat het verkeer er zo min mogelijk last van heeft.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen