zaterdag, juni 15, 2024

‘Afvalvrij en Circulair’, 4 oktober start week van duurzaamheid

- Advertisement -

Van maandag 4 oktober tot en met vrijdag 8 oktober staat duurzaamheid extra in de schijnwerpers in Capelle. Er zijn allerlei ‘duurzame’ activiteiten voor jong en oud. Dit jaar is het overkoepelend thema ‘Afvalvrij en Circulair’. De week start op maandag om 10.00 uur met de officiële opening van het Energieloket op het Amnestyplein 3.

Het Energieloket is dé plek voor informatie over onder andere isoleren, verduurzamen met de VvE, groene daken en circulaire economie. Wethouder Nico van Veen (Duurzaamheid) opent het Energieloket feestelijk met een speech en knipt symbolisch het groene lint door: “Ik ben ontzettend blij dat Capellenaren nu zo dichtbij huis terecht kunnen voor advies en inspiratie over duurzaamheid of met vragen hoe de energierekening te verlagen.”

Afvalvrij en circulair
Capellenaren kunnen in de Week van de Duurzaamheid onder andere op dinsdag 5 oktober meelopen met een rondleiding bij de milieustraat en de kinderen van het Kindercollege en Kinderlab gaan op woensdag samen zwerfafval verzamelen in het stadscentrum. Capellenaren die kleine elektrische apparaten hebben waar zij geen gebruik van maken, kunnen deze de hele week inleveren in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Deze spullen krijgen dan een tweede leven! Dat is het principe van circulariteit.

Daarnaast zijn er veel andere duurzame activiteiten zoals de Duurzaamheidsmarkt op donderdag 7 oktober. De WoonWijzerWagen staat op maandag 4 oktober in Schenkel en woensdag 6 oktober in Oostgaarde klaar voor vragen over energiebesparende maatregelen. Hier kunnen Capellenaren gratis energiebesparende producten halen. Voor meer informatie over de voordelen van zonnepanelen, verduurzamen met de VvE of de concept plannen voor aardgasvrij Capelle kunnen belangstellenden deelnemen aan de bijeenkomsten op maandag 4 oktober en dinsdag 5 oktober.

Duurzaamheid voor kinderen

Vrijdag 8 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs. De vrijdag staat daarom in het teken van duurzame activiteiten voor de jeugd. In de bibliotheek aan het Stadsplein kunnen kinderen op vrijdagmiddag meeluisteren bij het voorleesuur naar mooie duurzame verhalen. Aansluitend kunnen de kinderen knutselen met afvalmateriaal en boeken ruilen bij de boekenruilbeurs. De jeugd in de leeftijd van 10 tot 15 jaar kan op vrijdagmiddag 8 oktober in een workshop van het WALHALLAb kunstwerken maken met afval.

Meer weten over het volledige programma? Kijk op www.duurzaamcapelle.nl

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen