zaterdag, juni 15, 2024

Gemeente Capelle aan den IJssel kent slechts twee openbare toiletten

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel heeft slechts op twee punten een openbaar toiletgebouw. De openbare toiletten staan op de Koperwiek (betaald) en in het Schollebos op het evenemententerrein in het Schollebos. Bij winkeliers kan je niet altijd terecht voor een plaspauze. Hierdoor ben je al snel genoodzaakt om te wildplassen.

In totaal staan er in Nederland ongeveer 400 openbare voorzieningen voor een toiletbezoek meldt Radar. Voor de mannen zijn er meer toiletten dan voor vrouwen. Dat aantal is in vergelijking met andere landen een stuk lager. Vooral bij parkeerplaatsen van snelwegen zonder tankstation ontbreken deze voorzieningen.

In Capelle aan den IJssel zijn er naast de twee gebouwen ook gemeentelijke gebouwen en andere openbare voorzieningen. Hier zou je bij hoge nood in theorie ook naar het toilet moeten gaan. Tijdens corona bleek dit voor veel mensen een probleem omdat er veel toiletten gesloten waren. Voor personen die plasproblemen of darmklachten hebben komen hierdoor in een isolement te zitten.

De Telegraaf schreef in een artikel dat er vorig jaar maar liefst 8000 wildplassers zijn bekeurd, een boete kost 140 euro. Er werd in totaal 1,1 miljoen euro aan boetes geïncasseerd.

 

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen