dinsdag, juni 25, 2024

Verkeersprotocol moet veiligheid bieden bij basisschool de Contrabas in Schollevaar

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt samen met de politie en basisscholen om de verkeersveiligheid rondom de scholen aan te pakken. Omwonenden maar ook ouders van schoolgaande kinderen klagen regelmatig over het onveilige verkeersgedrag van ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Zo zijn de verkeersdrukte rondom de haal- en brengtijden bij de Contrabas in Schollevaar een steeds groter wordend probleem. Hiervoor is nu een verkeersprotocol gemaakt.

De Hobo, Klarinet en de Ernst Barlachrade hebben een redelijk drukke verkeersdrukte als het gaat om het aantal beschikbare parkeerplaatsen voor het halen en brengen van schoolkinderen. Met meer dan 500 kinderen is de Contrabas één van de grootste scholen in de regio. Tijdens het halen en brengen ontstaan er verkeersonveilige situaties. Ouders rijden hard, blokkeren de wegen en parkeren auto’s waar het niet is toegestaan.

Om dit te verbeteren wordt er een verkeersprotocol ingesteld. Om dit in te kunnen stellen worden er in september twee acties georganiseerd. De eerste vindt plaats tijdens het ophalen, de andere tijdens het brengen. Zo wordt gekeken hoe de situatie verbeterd wordt.

Het parkeren door de ouders en verzorgers op de Ernst Barlachrade en de Hobo veroorzaakt veel van de problemen. De doorstroming is slecht en auto’s staan verkeerd geparkeerd. Er wordt opgeroepen om deze straten niet meer te gebruiken. In het begin zal hier op een ludieke manier aandacht aan worden gegeven. Of er uiteindelijk op gehandhaafd zal worden is nog niet bekend.

Ouders die hun kinderen toch met de auto willen brengen kunnen gebruik maken van de Jachthoorn of de grote parkeerplaats op de Rodinrade. Het is slechts twee minuten lopen naar de ingang van de school.

 

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen