zondag, juni 16, 2024

Burgemeester van Dijklaan afgesloten voor doorgaand verkeer door aanleg rotondes

- Advertisement -

Vanaf morgen (maandag 23 augustus) moeten Capellenaren uit de wijk Schollevaar rekening houden met een ernstige verkeershinder. De Burgemeester van Dijklaan gaat namelijk dicht tussen het Beatrijs Erf en de Vrijheidsdans. Dit betekent dat alle bewoners van de Burgen-, Schilders- en de Muziekbuurt om moeten rijden over de Abram van Rijckevorselweg of de Hoofdweg.

De gemeente begint vanaf maandag met de aanleg van de twee rotondes die de verkeersveiligheid moeten vergroten. De aanleg van de rotondes gaat wel een flinke tijd duren: tot december moet er rekening gehouden worden met werkzaamheden. Niet veel later in januari komt de overlast weer terug voor de aanleg van een rotonde op de kruising met de Herenburg.

Het aanleggen van rotondes is een project om de randwegen veiliger te maken. Op de Burgemeester van Beresteijnlaan met de Operalaan ligt al een rotonde en drempels in de Noordelijke bocht. Met de aanleg van de rotondes op de van Dijklaan zal daar de snelheid en het aantal ongelukken naar verwachting afnemen.

Omleiding

Voor bewoners van de Ervenbuurt en Dansenbuurt: Je gaat de wijk in en uit bij de rotonde van de Shell.

Voor de bewoners van de Sporenbuurt, Muziekbuurt, Schildersbuurt en Radebuurt. Vanaf het Shell tankstation kan je niet de wijk in of uit. Ook de bussluis op het Beatrijs Erf blijft afgesloten voor normaal verkeer. Richting het centrum van Capelle rijd je naar de Burgemeester van Beresteijnlaan en vervolgens de Abram van Rijckevorselweg. Wil je richting Alexandrium of de snelweg, dan rijd je in de richting van de begraafplaats aan de Burgemeester van Dijlaan en dan naar de Hoofdweg.

Gedurende de werkzaamheden zullen er borden staan die de omleidingen aangeven.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen