zaterdag, juni 15, 2024

Burgemeester Oskam publiceert vakantieboodschap: ‘We zitten op een kantelpunt’

- Advertisement -

Vandaag, woensdag 14 juli, heeft burgemeester Peter Oskam een videoboodschap voor de vakantie gepubliceerd. Het draait daarmee vooral om de aanscherpingen in de maatregelen vanwege de oplopende corona-besmettingen.

Het kabinet heeft vorige week vrijdag (9 juli) in een persconferentie een aantal van de versoepelingen teruggedraaid. Omdat dit landelijk is en dus ook op Capellenaren van op invloed is, benadrukt burgemeester Oskam nog maar eens hoe belangrijk het is om vol te houden.

Bsmettingen lopen weer op

In het hele land lopen de besmettingen weer op. Ook in Capelle lopen de aantallen omhoog. Tot voor kort was er nog sprake van een daling, maar nu is er wederom een piek. “We zitten op een kantelpunt”, vertelt Oskam. “Er is ook risico voor de mensen die nog niet gevaccineerd zijn of voor een deel gevaccineerd zijn.”

Daarnaast benadrukt de burgemeester dat we de situatie zelf in de hand kunnen houden door middel van ons eigen gedrag: “Houd voldoende afstand. We zijn er nog niet vanaf. Probeer met elkaar ervoor te zorgen dat het prettig en leefbaar blijft.”

Trots op Capellenaren

De burgemeester toont desondanks een gevoel van trots voor de inwoners: “Het is voor iedereen een zwaar jaar geweest. We hebben enorm veel veerkracht getoond en we hebben het met elkaar volgehouden. Daar ben ik ook heel trots op. Iedereen is toe aan een welverdiende vakantie. Ik hoop dat iedereen veel zon en gezelligheid heeft, en energie opdoet voor de tweede helft van het jaar. Belangrijk is wel: houd je aan de regels, houd je aan de maatregelen en neem voorzorgsmaatregelen.”

Bekijk de volledige videoboodschap van burgemeester Peter Oskam hieronder:

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen